Blessurevrij en optimaal presteren

Blessurevrij en optimaal presteren

Wij vinden het belangrijk om onze leden te informeren over de sport survivalrun bij het voorkomen van blessures en het optimaliseren van hun prestaties. Daarom vermelden wij hier enkele belangrijke aandachtspunten:

  1. Warming-up en cooling-down:
    Wij zorgen er altijd voor dat je een grondige warming-up doet voordat je aan de survivalrun begint, dit doen we om de spieren voor te bereiden op de fysieke belasting. Bijvoorbeeld: wij hardlopen meestal 10 minuten en doen daarna dynamische rekoefeningen. Aan het eind van de training is een cooling-down essentieel om de spieren geleidelijk te laten ontspannen. Dit doen we door rustig te joggen en statische rekoefeningen.
  2. Techniektraining:
    Tijdens de training en de vooral bij de introductieperiode leren wij jullie de juiste technieken te gebruiken voor obstakels en hindernissen. Hiermee voorkomen wij dat je snel uitgeput raakt en onnodige blessures krijgt. Bijvoorbeeld: als je een touwklimobstakel hebt, concentreer je op de juiste grip en gebruik van de benen om de belasting op de armen te verminderen.
  3. Aandacht voor ondergrond:
    Onderzoek de looproute en pas je loopstijl aan op de ondergrond. Bijvoorbeeld: als de ondergrond modderig is, pas dan je paslengte aan om uitglijden te voorkomen.
  4. Hydratatie en voeding:
    Zorg voor voldoende hydratatie voor en tijdens de survivalrun. Neem bijvoorbeeld kleine hoeveelheden water bij de handige drinkstations. Eet licht verteerbaar voedsel dat je energie geeft, zoals energierepen of bananen. Tijdens een training volstaat een grote bidon.
  5. Luister naar je lichaam:
    Wees alert op signalen van vermoeidheid of pijn en luister naar je lichaam. Als je pijn voelt, negeer het niet. Bijvoorbeeld: als je schouder pijn begint te doen tijdens het klimmen, stop dan met de hindernis en neem even rust. 
  6. Kracht- en stabiliteitstraining:
    Werk aan de algehele kracht en stabiliteit van het lichaam, vooral van de kernspieren. Dit helpt bij het handhaven van een goede houding en het verminderen van de belasting op specifieke gewrichten. Bijvoorbeeld: voeg squats en buikspieroefeningen toe aan je trainingsroutine.
  7. Rust en herstel:
    Geef je lichaam voldoende tijd om te herstellen na een survivalrun. Plan rustdagen in je trainingsprogramma en overweeg massages of andere hersteltechnieken. Bijvoorbeeld: na een intense run, neem een dag rust om spierherstel mogelijk te maken.

Het volgen van deze aandachtspunten kan bijdragen aan een veilige en succesvolle deelname aan een survivalrun. Onthoud dat het belangrijk is om je voorafgaand aan deelname te laten controleren door een professionele fysiotherapeut, vooral als je eerder blessures hebt gehad. Heb je last van blessures, maar mag je van de fysiotherapeut wel trainen, meld je blessure dan bij de trainer, zodat deze rekening met je kan houden en je bijvoorbeeld alternatieve oefening kan geven.

Oeps, foutje zeker?

Weet je zeker dat je geen bestelling wilt plaatsen? De volgende bestelronde is pas over een paar maanden.

Chat openen
1
Heb je een vraag? App ons!
Hoi, heb je vragen over Survivalrun Trajectum? Stel ze gerust hier en wij beantwoorden je vragen zo spoedig mogelijk.